Ανακοίνωση ανάρτησης του δασικού χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, εκτός των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α.: Αλοννήσου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου και πρόσκλησης υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του

Από την Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι, με την αριθ. 325/20498/10-2-2017 (ΑΔΑ: ΩΚ9ΞΟΡ10-ΗΑΑ) ταυτάριθμη απόφασή μας, αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. (www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx), ο δασικός χάρτης της Περιφερεια­κής Ενότητας Μαγνησίας, εκτός των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α.: Αλοννήσου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182/Α’), όπως ισχύει.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. (www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx), εντός αποκλειστικής προθεσμίας που ξεκινά την Τρίτη 28-2-2017 και λήγει την Παρασκευή 28-4-2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Πέμπτη 18-5-2017.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στο δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δευτέρου βαθμού, εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. πρώτου και δευτέρου βαθμού ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν της έκτασης που αφορά η αντίρρηση.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη καθώς και για τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων παρέχονται στα παρακάτω Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.):

1. Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Βόλου, με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείου Βόλου, Ξενοφώντος 1 (3ος όροφος)
383 33 Βόλος
Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 39163 & 24210 26271
e-mail: dasavol@apdthest.gov.gr

2. Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Αλμυρού, με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείου Αλμυρού, Βασ. Παύλου 1 (ισόγειο)
371 00 Αλμυρός
Τηλ. Επικοινωνίας: 24220 21273
e-mail: dasalmy@apdthest.gov.gr

3. Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Σκοπέλου, με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείου Σκοπέλου, 370 03 Σκόπελος (2ος όροφος)
Τηλ. Επικοινωνίας: 24240 22202
e-mail: dasaskop@apdthest.gov.gr

Τα Σ.Υ.Α.Δ.Χ. λειτουργούν, τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 7:00 έως 15:00 (Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Βόλου και Αλμυρού) και 8:00 έως 16:00 (Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Σκοπέλου), καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής των αντιρρήσεων.

Για λόγους ενημέρωσης, ο αναρτημένος δασικός χάρτης δημοσιοποιείται και από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (www.ypeka.gr) και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας (www.apdthest.gov.gr). Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx) φαίνονται οι επιλογές ανάρτησης και υποβολής αντιρρήσεων όπου μπορεί να εισέρχεται κάθε ενδιαφερόμενος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του.

Με Εντολή Γ.Γ. Α.Δ.Θ. – Στ.Ε.
Η Προϊσταμένη
της Δ/νσης Δασών Μαγνησίας

Ελένη Δημητρακοπούλου – Μπίλλιου
Δασολόγος με Α’ βαθμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *