Απόφαση της ΓΓΔΕ για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Με την απόφαση καθορίζεται το αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης και η διαδικασία για την αποδοχή και εκκαθάριση τους

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Αικατερίνη Σαββαίδου εξέδωσε απόφαση, με την οποία καθορίζεται το αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης και η διαδικασία για την αποδοχή και εκκαθάριση εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Ειδικότερα, αρμόδιος για την αποδοχή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. ετών 2014 εξής, καθώς και για την έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου είναι ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ., από την οποία έχει εκδοθεί η δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Όσον αφορά στη διαδικασία, η απόφαση ορίζει ότι απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών μόνο στις περιπτώσεις στις οποίες συνολικά ανά έτος προκύπτει μείωση φόρου μεγαλύτερη των τριακοσίων ευρώ από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Στην περίπτωση αποδοχής της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. συντάσσεται έκθεση ελέγχου και εκδίδεται πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, η οποία κοινοποιείται στο φορολογούμενο. Σε περίπτωση απόρριψης της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. εκδίδεται πράξη, η οποία επιδίδεται ή αποστέλλεται στο φορολογούμενο με συστημένη επιστολή.

Ωστόσο, οι λοιπές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, για τις οποίες προκύπτει μείωση φόρου μικρότερη των τριακοσίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *