Στο ευρωεδώλιο για δεύτερη φορά παραπέμπει την Ελλάδα η Κομισιόν. Κι αυτό διότι εν έτει 2014 η χώρα μας δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις υποδομές μιας ευνομούμενης πολιτείας, όπως αποχετεύσεις και βιολογικούς καθαρισμούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο τμήμα της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής σήμερα ταλαιπωρείται, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στα Σπάτα, το οποίο θα εξυπηρετεί περιοχές της Ραφήνας, των Γλυκών Νερών, του Πικερμίου, της Λούτσας, της Παιανίας, των Σπάτων, της Πεντέλης και της Νέας Μάκρης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από υπομονή έξι και πλέον χρόνων, αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα για άλλη μια φορά στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Μάλιστα επειδή η χώρα μας δεν είχε συμμορφωθεί με τη αρχική καταδικαστική απόφαση (απόφαση C-440/06 του 2007), η Κομισιόν ζητεί από το Δικαστήριο να επιβάλει χρηματική ποινή ύψους 47.462,40 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της παραπάνω απόφασης, όπως επίσης και ημερήσιο κατ’ αποκοπή ποσό των 5.191,20 ευρώ ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του 2007 έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης του 2007 εάν επέλθει νωρίτερα.

Πηγή: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *