Στο Ρέθυμνο εκδικάστηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από εννέα Ρεθυμνιώτες με στόχο να διεκδικήσουν την παραμονή του κροκόδειλου “Σήφη” στο φράγμα Ποταμών, στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Επιχείρημα των Ρεθυμνιωτών είναι αρχικώς πως ο Σήφης έχει πλέον εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να μην υπολογιστεί πως ο κροκόδειλος αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών χωρίς να αποκλείεται και η τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν.

Ένας εκ των “9” ανδρών, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αφού στάθηκε εμπόδιο στην επιχείρηση εγκλωβισμού του κροκόδειλου, καθώς “ειδοποίησε” το ερπετό με κόρνες και μουσική.

Ο ίδιος ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία αιχμαλωσίας του ερπετού, ενώ τόνισε πως αν πρέπει οπωσδήποτε να πιαστεί, τότε “καλύτερα να γυρίσει στο Νείλο, αλλά όχι να μεταφερθεί κάπου αλλού”.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε μπροστά στον εκπρόσωπο του ΟΑΚ, ότι το Φράγμα ποταμών είναι πια το φυσικό περιβάλλον του ερπετού, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι Ρεθυμνιώτες μπορούν να του δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να παραμείνει εκεί.

Την ίδια ώρα αναζητούνται εναλλακτικά σχέδια για την αιχμαλωσία του κροκόδειλου με πολλούς ειδικούς να έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια εγκλωβισμού του ερπετού, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αποφύγει επιτυχώς όλες τις παγίδες

Πηγή : http://www.kathimerini.gr/790195/article/epikairothta/ellada/o-shfhs-sto-edwlio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *